Google Foto

Inspirationsaftener til Google Foto.

Onsdag den 30. januar 2019 og torsdag den 7. februar 2019 har vi igen Google Foto på programmet.
Begge aftener er der start kl. 19 i Pulsen. Underviser er Ivar Andersen
Krav: Du skal have en Gmail konto (Kan oprettes her)

Send tilmelding til info@pulsenisalling.dk eller bliv skrevet op i Pulsen. Der er igen gratis at deltage - kaffe og kage koster 45 kr.

Mange tager efterhånden kun billeder med mobil telefonen. Det er jo også en rigtig god ting, for man har altid kameraet lige ved hånden. Det betyder også at mange tager rigtig mange billeder.

Desværre kniber det ofte med at få system i dem, og jo flere billeder der bare ligger på telefonen, jo mere uoverskueligt bliver det. 
Derfor er det også en fornøjelse at kunne tilbyde en inspirationsaften, hvor du for det første vil få gennemgået mulighederne der er med Google Foto, men også få hjælp til installation af programmet på din telefon eller tablet. Programmet kan installeres på enten en iPhone eller en Android telefon. (Alle andre end Nokia og Microsoft telefoner)
Det betyder også at billederne nu pludselig ikke behøver at tage plads op på telefonen, men blot vises direkte fra din Google konto i "skyen". Du har ubegrænset plads til billeder og videoer uden at det koster en krone.

Det eneste det kræver er at du har oprettet en G-mail konto. Hvis du er usikker på dette, kan du også få hjælp forud for arrangementet. Bemærk evt. dette ved tilmelding.

Er det svært?
Al begyndelse er svært, men du vil opleve at det hurtigt bliver noget af det mest simple du har prøvet. Når først den enkle installation er foretaget, skal du faktisk ikke gøre mere for at det virker. 

Det eneste du fremover skal tænke på, er hvordan du kan gruppere dine billeder i Album. Dette kan du gøre på din telefon, tablet eller din PC. Har du lavet det et af stederne, slår det automatisk igennem til alle andre enheder. Se eksempler på Album (og som er delt) ved klik på de 2 billeder på denne side. Som standard kan ingen se dine billeder i "Skyen"

Ud over at der sættes fokus på billeder lagret på telefonen, vil du også få vist hvordan du let kan tilføje billeder fra din PC.

Se flere informationer om gennemgangen her.

Historie

Det at tage og gemme billeder har været i en rivende udvikling de sidste mange år. Det er ikke mange år siden at filmrullerne havde deres storhedstid. Billederne blev fremkaldt på papir, og efterfølgende var der nogle enkelte der fik dem sat i album. Mange andre havnede i diverse skuffer hvor de så kunne ligge i mange år uden at nogen fik dem set.

Nu er den digitale tidsalder kommet. I starten var det stadig alm. kompakt kameraer der dominerede. Nu skulle billeder så i stedet gemmes på PC, og hvis man ville være sikker, ja skulle der brændes en CD/DVD som sikkerhedskopi.

Pludselig kom mobil telefonen, og nu kunne de pludselig tage billeder. Mange var meget betænkelige (og ikke uden grund) ved kvaliteten. Dette har ændret sig, og rigtig mange mobil telefoner tager billeder i glimrende kvalitet.

Her står vi så nu. Mange har oplevet at lagerpladsen på telefonen er løbet fuld, og hvad så? Jo man kan stadig tømme telefonen for billeder og placere dem på PC, men det er jo lidt besværligt. Man vil jo samtidig også gerne have alle billeder lige ved hånden, og det er her Google Foto kommer ind i billedet.

Derfor - tilmeld dig dette arrangement, og har du selv erfaring med Google Foto må du gerne deltage og dele din viden.
Husk det er for alle, og selv om du er fuldstændig nybegynder, er du mere end velkommen.

Link til side hvor du kan downloade PC program og link til iPhone/iPad og Android installation .
På mobile enheder kan du også bare søge i h.h.v. App store og Play efter "Google fotos"

Her lige en lille vejledning til hvordan du deler foto/album

Scanning af papirbilleder til Google Foto
iPhone/iPad   Android enheder

Redigering af billeder
Google Foto giver dig også mulighed for at lave en simpel redigering direkte i programmet.
Derudover har Google også et noget mere avanceret (stadig gratis) til redigering af billeder
Programmet hedder Snapseed og findes både til iPhone/iPad og Android enheder
Søg evt. efter videoer om programmet på Youtube
Her er god og grundlæggende video Part 1 og Part 2